Actueel

3-6-2022

Kunst en Klimaat Opening Museum Arnhem Tenminste Houdbaar Tot
Tijdens de tentoonstelling Tenminste Houdbaar Tot worden verhalen en relaties tussen mens en natuur gepresenteerd. De expositie omvat een breed spectrum aan kunstuitingen waarin uiterst kritische politieke opvattingen naast een meer naturalistische visie op de wereld aan bod komen. Zo zijn er kunstwerken met als onderwerp koloniale uitbuiting en ongelijke welvaartsverdeling, en er zijn werken die een sterke fascinatie voor de natuur verbeelden.

Museum Arnhem
13 mei 2022 t/m 9 januari 2023
Beeldenmagazine 3 # 2022

lees meer

3-6-2022

Zonvonkengesproei van Zoro Feigl in Schiedams Museum
Zonvonkengesproei van Zoro Feigl
Stedelijk Museum Schiedam

Na anderhalf jaar dicht te zijn geweest, opende Stedelijk Museum Schiedam met een poŽtische solo-expositie van kinetisch kunstenaar Zoro Feigl. Zes grote installatie beslaan de helft van het museumgebouw en markeren de heropening van het museum dat sloot wegens renovatie. De titel van de expositie verwijst naar een gedicht van Herman Gorter.

Stedelijk Museum Schiedam
14 mei t/m 11 september 2022
Beeldenmagazine 3 # 2022

lees meer

3-3-2022

Kunst en Klimaat Esther Kokmeijer, kunstenaar en ontdekkingsreiziger
De tentoonstellingsruimte van Garage Rotterdam is de plek waar we hebben afgesproken. Terwijl de expositie Dearest Y om ons heen wordt opgebouwd, praat ik met Esther Kokmeijer over haar werk en leven. Kokmeijer (Dokkum, 1977) is kunstenaar, ontwerper en ontdekkingsreiziger. In die laatste hoedanigheid vatte zij een fascinatie voor Antarctica op, een continent op de Zuidpool dat zij opvallend vaak bereisde en dat haar inspireerde in haar werk als kunstenaar.

Dearest Y, Garage Rotterdam
15 februari t/m 17 april 2022
Beeldenmagazine 2 # 2022

lees meer

3-3-2022

Alexander Calder, vernieuwer en inspirator
Tijdens zijn werkzame leven verwierf Alexander Calder grote bekendheid met zijn innovatieve mobiles en stabiles. Hij combineerde beweging, abstractie en surrealistische elementen in zijn objecten en bracht daarmee de nodige vernieuwing in de kinetische kunst. Een selectie door de tijd heen van zijn iconische werk is nu te zien in de Kunsthal Rotterdam, samen met werk van tien hedendaagse kunstenaars die zich door Calder hebben laten inspireren. De expositie toont het belang van deze speelse vernieuwer en brengt de internationale ontwikkelingen in de kinetische kunst na diens dood in beeld.

Calder Now,
23 november t/m 29 mei 2022 Kunsthal
Beeldenmagazine 2 # 2022

lees meer