persberichten 2012


Bart Kelholt en Bert Loerakker
publicatiedatum: 13-11-2012

Een duo-expositie met een hele nieuwe samengestelde serie schilderijen van Bert Loerakker. Daarin spelen naast de gebruikelijke abstracte kleurvelden ook wolkenpartijen een belangrijke rol. Bart Kelholt’s bronzen beelden vormen een mooi contrast en zijn beduidend ingetogener. Beide kunstenaars blijken sterk beďnvloed door het minimalisme en maken werk dat opvalt door z’n zeggingskracht.

Galerie Roger katwijk
16 febr - 10 mrt 2013


lees meer

Nelleke Beltjens en Alexandra Roozen
publicatiedatum: 4-10-2012

Twee kunstenaars die zich richten op een poëtische variant binnen de tekenkunst. ijle en complexe inkttekeningen gaan op de tentoonstelling samen met heel precieze potloodtekeningen.

Galerie Roger Katwijk
1 dec 2012 t/m 13 jan 2013

lees meer

Jaume Amigó en Henny van der Meer
publicatiedatum: 4-6-2012

Een evenwichtige duo-expositie met ruimtelijk werk van de Nederlandse beeldhouwer Henny van der Meer en abstracte schilderijen van de Spaanse kunstenaar Jaume Amigó. Beide kunstenaars lieten zich voor deze serie inspireren door de natuur.

Galerie Roger Katwijk
13 okt t/m 11 nov

lees meer

'Lost in Translation', Annemieke Alberts
publicatiedatum: 30-5-2012

Tentoonstelling van nieuwkomer Annemieke Alberts in Galerie Roger Katwijk. Alberts schildert vaak open ruimtes in een stedelijk omgeving. Ruimtes die zijn omringd door kantoorgebouwen, winkels of een enkele ijssalon. Wat verder op de achtergrond ontwaar je soms een ander gebouw of een stilstaande trein in een vager silhouet; alsof je dwars door zo’n gebouw heen kunt kijken.

Galerie Roger Katwijk
1 sept t/m 13 okt 2012lees meer

Ode - Esther en Gerben Kokmeijer
publicatiedatum: 28-4-2012

De tweede expositie in de reeks ‘Open Call’ is ontstaan door samenwerking tussen Esther Kokmeijer en haar broer Gerben. Dit kunstenaarsduo brengt in de Bewaerschole diverse installaties en geluidswerken die zijn afgeleid van levende bomen. Eén van die bomen is gefotografeerd, waarna er diverse geluidsexperimenten op losgelaten zijn. Vervolgens is de boom gekapt. De foto's en geluidsfragmenten zijn nu te horen in de Bewaerschole.

Bewaerschole, Haamstede
12 mei-24 juni 2012

lees meer

'Source', John O'Carroll
publicatiedatum: 15-4-2012

De Engelse kunstenaar John O'Carroll, die 's winters in Egypte als archeologisch tekenaar werkt, brengt dir keer diverse kartonnen objecten geďnspireerd op sarcofagen. Daarnaast zijn er enkele landschappelijke objecten met bijenwas en pigmenten te zien. Ook brengt O'Carroll op deze tentoonstelling een grote installatie van vijf houten vloerobjecten.


Galerie Roger Katwijk
9 juni t/m 22 juli

lees meer

Pieter Obels en Dirk Salz
publicatiedatum: 1-4-2012

Pieter Obels is vooral bekend vanwege zijn sierlijke beelden die zijn geďnspireerd op wolkenpartijen en grillig gevormde fruitbomen. Voor deze tentoonstelling maakte hij diverse nieuwe werken waaronder een aantal samengestelde spiraalvormen uit cortenstaal. De glanzende oppervlaktewerken van Dirk Salz bestaan uit meerdere primaire kleuren, dit keer gemengd met zwart. Nieuw zijn Salz’ ruimtelijke driedimensionale glasobjecten, gemaakt uit verschillende langwerpige platen van gekleurd glas.

Galerie Roger Katwijk
28 april t/m 26 mei

lees meer

Solo-expositie Duitse fotograaf Georg Küttinger
publicatiedatum: 1-1-2012

Onder de titel 'Landscapes remixed' brengt galeriehouder Roger Katwijk een tiental fotowerken van de ‘upcoming’ Duitse fotograaf Georg Küttinger. In diens fotografie vormen de door mensen nagelaten structuren en sporen in het landschap, een belangrijk thema. Küttinger’s manier van werken roept verwantschap op met werkwijzen in de schilderkunst.

Galerie Roger Katwijk
17 mrt t/m 21 april 2012lees meer

Tekeningen van Paul Klemann
publicatiedatum: 1-12-2011

Galerie Artipoli brengt in de maanden december en januari nieuwe droomtekeningen van Paul Klemann. Klemann's werk sluit goed aan bij de tekeningen van diverse Indonesische kunstenaars, die beide galeriehouders eerder in de galerie brachten. Daaronder namen als S. Teddy D. en Agung Kurniawan. In september 2012 brengt de galerie een duo-expositie van Kurniawan en Klemann, die elkaar eerder in 1995 in Indonesië ontmoetten en samenwerkten.

Artipoli Art Gallery
10 dec 2011 - 22 jan 2012

lees meer

Recente objecten van Vincent Hamel
publicatiedatum: 14-11-2011

Galeriehouder Roger Katwijk brengt op deze tentoonstelling een selectie uit de monochrome werken, die Vincent Hamel de afgelopen jaren heeft gemaakt. De werken worden van 9 dec t/m 19 februari ook in Museum Belvédčre getoond.

Galerie Roger Katwijk
4 febr t/m 20 mrt 2012

lees meer