persberichten 2016


Wenkende Verten II
publicatiedatum: 2-10-2016

Tessa verder mixte haar eigen opnames op onbewoonde eilandjes met bestaande schilderijen voor de serie 'Wenkende Verten II'.

Roger Katwijk
8 januari t/m 11 februari 2017

lees meer

Nomos / Annemieke Alberts
publicatiedatum: 2-9-2016

Annemieke Alberts schildert ondefinieerbare ruimtes waar ze zich toe aangetrokken voelt; fysieke en mentale plekken waarvan de grenzen niet vastliggen en waarin tevoren niet alles is bepaald of gepland. Zij noemt ze ‘nomadisch’.

Roger Katwijk
15 oktober t/m 12 november

lees meer

Game Theory / Osmo Rauhala
publicatiedatum: 30-6-2016

De Finse kunstenaar Osmo Rauhala is een van de belangrijkste representanten van de hedendaagse kunststroming in Finland. In 2007 was zijn werk voor het laatst in Nederland te tijdens zijn solo tentoonstelling ‘Before the horizon was broken’ in het Groninger Museum. Osmo Rauhala gebruikt kunst als middel voor onderzoek en communicatie. Met zijn werk verschaft hij ons inzichten over de manier waarop wij het leven op onze planeet ervaren.

Galerie Roger Katwijk
3 september t/m 8 oktober

lees meer

Research is my core business
publicatiedatum: 5-4-2016

Onder de noemer ‘Research is my core business’ brengt galeriehouder Roger Katwijk in de maand april drie jonge kunstenaars die nog niet eerder in zijn galerie exposeerden. Het betreft een mix van fotografie, schilder- en tekenkunst waarin de nadruk op onderzoek en experiment ligt.
Deelnemers: Arte Colder, Robin Gerris en Roger Walschots.

Galerie Roger Katwijk
2 april t/m 7 mei 2016

lees meer

The Black Standard
publicatiedatum: 5-2-2016

In deze tentoonstelling met nieuw werk van Niek Hendrix en Navine G. Khan-Dossos staat de relatie tussen beeld, boodschap, idee en identiteit dan ook centraal. Op een van de wanden in de galerie zal een speciale wandschildering van Khan-Dossos te zien zijn die zij voor deze gelegenheid gemaakt heeft.

Galerie Roger Katwijk
20 februari t/m 26 maart 2016

lees meer

John O' Carroll's Zephyr paintings
publicatiedatum: 6-1-2016

In de schilderingen op hout van John O’Carroll lijkt het alsof de regen erin is opgeslagen. Ze zijn gebaseerd op het fenomeen ‘Zephyr’, een gunstige westenwind die het water tegen de rotsen doet opspatten en bij storm hoge golven kan veroorzaken. Op de tentoonstelling staan ook stukken verbrande boomschors bewerkt met bijenwas en pigmenten, die doen denken aan prehistorische henges.

Galerie Roger Katwijk
9 januari t/m 6 februari

lees meer

Henny van der Meer en Wim Claessen
publicatiedatum: 13-10-2015

In oktober en november brengt galeriehouder Roger Katwijk nieuwe schilderijen van Wim Claessen en stalen sculpturen van Henny van der Meer.

Galerie Roger Katwijk
17 oktober t/m 14 november 2015


lees meer

Rivier de Amstel door de ogen van Jim Harris
publicatiedatum: 17-6-2015

De Amsterdamse kunstenaar Jim Harris schildert sinds jaar en dag in de open lucht. Dit keer volgde hij de loop van de rivier De Amstel; zijn daar opgedane ervaringen vormden de aanleiding voor een serie schilderijen die hij nu in Galerie Roger Katwijk laat zien.

Galerie Roger Katwijk
Van 5 september t/m 10 oktober 2015

lees meer

Beeldhouwer Auke de Vries krijgt Wilhelminaring
publicatiedatum: 17-4-2015

Beeldhouwer Auke de Vries krijgt op 30 augustus 2015 de Wilhelminaring uitgereikt. Het is een van de belangrijkste kunstprijzen in Nederland. De prijs zal worden uitgereikt op 30 augustus in het CODA Museum te Apeldoorn.

lees meer

Tijl Frijns en Bert Loerakker
publicatiedatum: 12-2-2015

Een duotentoonstelling van de routinier Bert Loerakker en de jonge kunstenaar Tijl Orando Frijns levert een aantal frisse werken op.

Galerie Roger Katwijk
22 februari t/m 21 maart 2015

lees meer