persberichten 2017


Eja Siepman van den Berg ontvangt 10e Wilhelminaring
publicatiedatum: 25-9-2017

De 10e Wilhelminaring is zaterdag 23 september uitgereikt aan Eja Siepman van den Berg. Zij is hiermee de tweede vrouw die deze tweejaarlijkse oeuvreprijs in ontvangst neemt. Juryvoorzitter Wim Pijbes overhandigde de speciaal voor haar door sieraadkunstenaar Katja Prins ontworpen ring in het CODA Museum te Apeldoorn.

CODA Apeldoorn
23 sept 2017

lees meer

Jim Harris brengt nieuw werk bij Roger Katwijk
publicatiedatum: 13-9-2017

'Fluid', tentoonstelling van Jim Harris bij Roger Katwijk
Het gaat Jim Harris nooit om de precieze weergave van een onderwerp, maar veel meer om het schilderkunstig proces en de daardoor ontstane dynamiek. In deze tentoonstelling ligt de nadruk op werken op papier, met name op werken die in zwarte inkt in een vloeiende beweging op papier zijn gezet.

Roger Katwijk
11 oktober t/m 11 november 2017

lees meer

uitreiking Wilhelminaring aan Eja Siepman van de Berg
publicatiedatum: 29-8-2017

Eja Siepman van den Berg is de tweede vrouw die de Wilhelminaring - een tweejaarlijkse oeuvreprijs voor de beeldhouwkunst- krijgt toegekend. Hiermee schaart zij zich in de rij van illustere prijswinnaars, waaronder Auke de Vries, Joep van Lieshout, Carel Visser en Maria Roosen. Juryvoorzitter Wim Pijbes overhandigt de speciaal voor haar ontworpen ring.

CODA Museum Apeldoorn
23 september om 14.30 uur

lees meer

Revealing Contrasts
publicatiedatum: 10-8-2017

‘Revealing Contrasts’

Bram Braam - wandobjecten
Robin Gerris – fotografische beelden
Niek Hendrix – schilderijen op paneel
Sander Reijgers - schilderijen op linnen

Roger Katwijk / 2 september t/m 7 oktober 2017

lees meer

Onthulling beeld Auke de Vries in Sprengenpark
publicatiedatum: 28-6-2017

ONTHULLING BEELD AUKE DE VRIES IN APELDOORN

Op 2 juli 2017 vanaf 14.30 uur wordt in het Sprengenpark te Apeldoorn (aan de zijde van de Asselsestraat, bij de vijver) het beeld Sail (Vogelboot) van Auke de Vries onthuld. Auke de Vries won in 2015 de 9e Wilhelminaring. Speciaal voor deze gelegenheid heeft Mark Boog een gedicht geschreven: Lucht is Ruimte is Ritme.

Sprengenpark te Apeldoorn
2 juli om 14.30 uur

lees meer

INFINITE
publicatiedatum: 13-6-2017

Deze zomer heeft Dirks Salz zijn eerste grote solotentoonstelling in een Nederlandse galerie. Roger Katwijk brengt dan diens verrassende objecten welke opvallen door hun transparantie en spiegeling. Daarvoor verantwoordelijk is de bijzondere mix van harsen en pigmenten die Salz op het multiplex of kurk aanbrengt. Daarin toont hij zich een meester in het oproepen van optische illusies doordat voor- en achtergrond lijken samen te vloeien.

Roger Katwijk
24 juni t/m 29 juli 2017lees meer

'Santuary', City scenes uit New York van Amerikaanse schilder Dan Bodner
publicatiedatum: 24-4-2017

Daniel Bodner’s schilderijen wekken de indruk alsof het licht - in plaats van een verfkwast – de voorstelling op het doek heeft gebrand. Zijn vluchtig opgezette composities benadrukken een soort directheid; alsof de gebeurtenissen plaatsvinden op het moment dat we zijn schilderijen bekijken.

Galerie Roger Katwijk
6 mei t/m 3 juni 2017

lees meer

Eja Siepman van den Berg wint Wilhelminaring
publicatiedatum: 21-3-2017

Eja Siepman van den Berg is de 10e winnaar van de Wilhelminaring, een oeuvreprijs voor beeldhouwkunst. De ring zal worden uitgereikt op 23 september in het CODA te Apeldoorn. Ook is aan de Wilhelminaring een geldbedrag van 50.000 euro verbonden in de vorm van een opdracht voor een beeld in het Sprengenpark in Apeldoorn.

www.wilhelminaring.nl

lees meer

flows and interruptions
publicatiedatum: 18-1-2017

Zowel Nelleke Beltjens als Alexandra Roozen richten zich bijna volledig op de tekenkunst. De tekeningen van Nelleke bestaan uit talloze pennenstreken van zwarte en lichtgekleurde inkt die samen gedeelde lijnen vormen. Het werk van Alexandra Roozen daarentegen doet eerder minimalistisch aan. Zij maakt in haar tekeningen gebruik van zichzelf repeterende geometrische vormen.

Roger Katwijk
18 februari t/m 18 maart 2017

lees meer

'Salto Mortale'
publicatiedatum: 18-1-2017

Nieuw werk van beeldhouwer Pieter Obels in de ruimte van Roger Katwijk aan de Prinsengracht 737. Obels’ kronkelende beelden van cortenstaal staan bol van beweging en ogen vederlicht, wat opmerkelijk is gezien het zware, stijve corten staal waarvan ze gemaakt zijn.

Roger Katwijk
25 maart t/m 29 april 2017

lees meer