persberichten 2018


Coming Home II
publicatiedatum: 24-9-2018

De ruimtelijke fotowerken van Willem van den Hoed bewegen de kijker tot observeren, analyseren en wegdromen. Zijn fotografische uitzichten vanuit grootstedelijke hotelkamers werken als een magneet op de beschouwer. Ze zijn samengesteld vanuit duizenden opnames die met veel precisie zijn genomen tot in elk detail.

Roger Katwijk
8 sept t/m 6 okt

lees meer

Landscape remixed / Cassini
publicatiedatum: 27-7-2018

De zomertentoonstelling bij Roger Katwijk biedt een uitgelezen kans om kennis te maken met de fotografische landschappen van de Duitse fotograaf Georg Küttinger en de complexe schilderijen van Martijn Schuppers. Beide kunstenaars hanteren een grote mate van fantasie en vrijheid bij de uitvoering.

Roger Katwijk
24 juni t/m 28 juli

lees meer

Place - Alchemy of Nature
publicatiedatum: 10-4-2018

Het werk van John O’Carroll vormt de neerslag van het landschap waar hij de afgelopen jaren doorheen reisde: Met een studio in Dakhleh Oasis (Egypte) en een atelier in Cornwall is hij in staat heel verschillende landschappen en culturen aan een onderzoek te onderwerpen.

Roger Katwijk
12 mei t/m 9 juni


lees meer

New Paintings / Matthias Meyer
publicatiedatum: 1-3-2018

Met zijn nat-in-nat geschilderde doeken wil Matthias Meyer de processen in de natuur zo getrouw mogelijk weergeven. Voor Meyer is de natuur het meest interessante onderwerp om als beeld voor een schilderij te gebruiken.

Roger Katwijk
24 maart t/m 5 mei 2018

lees meer

I'll explain on the way
publicatiedatum: 12-2-2018

De Britse kunstenaar Tim Ayres schrijft met een kwast woorden op het doek in zijn eigen handschrift. Alleen in een schemerige toestand komt het woord - nauwelijks leesbaar- tevoorschijn.

Roger Katwijk
17 febr t/m 17 mrt 2018
www.rogerkatwijk.com

lees meer

Traces of Personal Presence
publicatiedatum: 8-2-2018

De tentoonstelling Traces of Personal Presence brengt kunstenaars samen die zich uiten op een manier welke verwant is aan archeologie. Ze maken onze groeiende en gedeelde interesses in de verscheidenheid aan culturele erfenissen- mede ontstaan door migratie en conflicten - zichtbaar.

twelve twelve Gallery
8 febr t/m 4 mrt 2018
www.twelvetwelve.gallery

lees meer

Eja Siepman van den Berg ontvangt 10e Wilhelminaring
publicatiedatum: 25-9-2017

De 10e Wilhelminaring is zaterdag 23 september uitgereikt aan Eja Siepman van den Berg. Zij is hiermee de tweede vrouw die deze tweejaarlijkse oeuvreprijs in ontvangst neemt. Juryvoorzitter Wim Pijbes overhandigde de speciaal voor haar door sieraadkunstenaar Katja Prins ontworpen ring in het CODA Museum te Apeldoorn.

CODA Apeldoorn
23 sept 2017

lees meer

Jim Harris brengt nieuw werk bij Roger Katwijk
publicatiedatum: 13-9-2017

'Fluid', tentoonstelling van Jim Harris bij Roger Katwijk
Het gaat Jim Harris nooit om de precieze weergave van een onderwerp, maar veel meer om het schilderkunstig proces en de daardoor ontstane dynamiek. In deze tentoonstelling ligt de nadruk op werken op papier, met name op werken die in zwarte inkt in een vloeiende beweging op papier zijn gezet.

Roger Katwijk
11 oktober t/m 11 november 2017

lees meer

uitreiking Wilhelminaring aan Eja Siepman van de Berg
publicatiedatum: 29-8-2017

Eja Siepman van den Berg is de tweede vrouw die de Wilhelminaring - een tweejaarlijkse oeuvreprijs voor de beeldhouwkunst- krijgt toegekend. Hiermee schaart zij zich in de rij van illustere prijswinnaars, waaronder Auke de Vries, Joep van Lieshout, Carel Visser en Maria Roosen. Juryvoorzitter Wim Pijbes overhandigt de speciaal voor haar ontworpen ring.

CODA Museum Apeldoorn
23 september om 14.30 uur

lees meer

Revealing Contrasts
publicatiedatum: 10-8-2017

‘Revealing Contrasts’

Bram Braam - wandobjecten
Robin Gerris – fotografische beelden
Niek Hendrix – schilderijen op paneel
Sander Reijgers - schilderijen op linnen

Roger Katwijk / 2 september t/m 7 oktober 2017

lees meer