persberichten 2023


Niek Hendrix en Marloes Roeper bij Roger katwijk
publicatiedatum: 30-8-2023

Galerie Roger Katwijk opent het galerieseizoen met solo-presentaties van Niek Hendrix en Marloes Roeper. Op de tentoonstelling is veel nieuw werk te zien.

Galerie Roger Katwijk / 9 september - 14 oktober
www.galerierogerkatwijk.com

lees meer

Henk Visch winnaar Wilhelminaring 2023
publicatiedatum: 5-6-2023

Henk Visch is winnaar van de 13e Wilhelminaring, de Nederlandse ereprijs voor beeldhouwers. De jury was unaniem in haar toekenning van deze prijs.

uitreiking zaterdag 30 september 2023
CODA Museum Apeldoorn
www.wilhelminaring.nl

lees meer

Onthulling kunstwerk Tirzo Martha in het Sprengenpark Apeldoorn
publicatiedatum: 23-5-2023

Zaterdag 3 juni a.s. onthult Peter Messerschmidt, wethouder Cultuur in Apeldoorn, het beeld Overcoming Ourselves In Order To Overcome van Tirzo Martha in het Sprengenpark in Apeldoorn. Tirzo Martha ontving in 2019 de Wilhelminaring, de tweejaarlijkse oeuvreprijs voor beeldhouwers ouder dan 50 jaar. Onderdeel van deze prijs is een opdracht van de gemeente Apeldoorn om een beeld te maken voor het Sprengenpark.

lees meer

Lily van der Stokker krijgt 12e Wilhelminaring in CODA
publicatiedatum: 5-9-2022

Lily van der Stokker ontving zaterdag 3 september 2022 de 12e Wilhelminaring in CODA Museum Apeldoorn. De ring werd speciaal voor haar ontworpen door sieraadkunstenaar Gésine Hackenberg.

lees meer

Lily van der Stokker wint Wilhelminaring
publicatiedatum: 6-12-2021

Lily van der Stokker is door de jury van de Wilhelminaring gekozen tot winnaar van de 12e Wilhelminaring, een belangrijke Nederlandse oeuvreprijs voor de gevorderde kunstenaar. De uitreiking van de ring aan Van der Stokker vindt najaar 2022 plaats in Apeldoorn.

lees meer

Tirzo Martha en zijn co-creatie met inwoners van Apeldoorn
publicatiedatum: 10-12-2020

Op 9 december 2020plaatste de gemeente Apeldoorn in het Sprengenpark het kunstwerk Overcoming Ourselves In Order To Overcome van Tirzo Martha. De kunstenaar won in 2019 de 11e Wilhelminaring. Het kunstwerk is tot stand gekomen in samenwerking met negen inwoners van Apeldoorn. Zij leverden een belangrijke bijdrage aan dit werk.

Sprengenpark, Apeldoorn
www.wilhelminaring.nl

lees meer

WE ARE ONE
publicatiedatum: 7-12-2020

De derde expositie van de ARWE Gallery in de nieuwe ruimte aan de Jeruzalemstraat 4 in Gouda. Dit keer een grootschalig overzicht van de portretkunst met als onderwerp het autonome portret. Overkoepelend thema is de diversiteit aan portretten en tegelijkertijd de overeenkomsten daarin: een fraai bewijs van diversiteit binnen een en hetzelfde thema.

ARWE Gallery
19 dec 2020 - 13 feb 2021
woe t/m zat van 11.00-18.00


lees meer

Here We are Now in ARWE Gallery
publicatiedatum: 3-10-2020

Deze expositie in ARWE Gallery laat actueel werk zien van recentelijk afgestudeerden aan kunstacademies en vervolgopleidingen in binnen- en buitenland. Een staalkaart van jonge kunst, waar het huidige tijdsgewricht goed vanaf te lezen valt. Deelnemende kunstenaars: Helen Anna Flanagan, Thomas Meijerman, Jaehun Park, Matthijs Jeuring,Tomas Baker Feijo

ARWE Gallery te Gouda
3 oktober t/m 22 november 2020
https://arwe.gallery/nllees meer

Kelholt & Roozen bij Roger Katwijk
publicatiedatum: 15-9-2019

Bij Roger Katwijk is deze herfst een dubbeltentoonstelling te zien met tekeningen van Alexandra Roozen en sculpturen van Bart Kelholt. Beide kunstenaars gebruiken een minimalistische beeldtaal met een sterke voorkeur voor geometrie.

Galerie Roger Katwijk
19 oktober t/m 16 november 2019
www.galerierogerkatwijk.nl


lees meer

Dolgelukkige Tirzo Martha neemt Wilhelminaring in ontvangst
publicatiedatum: 9-9-2019

Zaterdag 31 augustus is de 11e Wilhelminaring uitgereikt aan Tirzo Martha. De ring, ontworpen door sieraadkunstenaar Ted Noten, werd uitgereikt door juryvoorzitter Lex ter Braak. Komend jaar krijgt Tirzo een solo in het CODA en wordt er een beeld van hem geplaatst in het Sprengenpark te Apeldoorn.

www.wilhelminaring.nl
www.tirzomartha.com

lees meer