artikelen 2018


Zoro Feigl in de Electriciteitsfabriek
publicatiedatum: 1-4-2018

Wat is het geheim van kinetisch kunstenaar Zoro Feigl, en waarom trok zijn retrospectief in de Electriciteitsfabriek - met zijn overweldigende industriŽle setting uitermate geschikt voor kinetische kunst - zoveel aandacht en publiek?

De Electriciteitsfabriek
www.electriciteitsfabriek.nl
13.01 t/m 11.03 2018

Beeldenmagazine 1 # 2018


lees meer

Cross-overs in de kunst: Joost Conijn
publicatiedatum: 1-4-2018

De laatste film van Joost Conijn over The Jungle in Calais en een vluchtelingenkamp in Griekenland ging tijdens IFFR in premiŤre en is nu in het Boijmans te zien. Als kunstenaar-avonturier zoekt hij vooral het onbekende op.

Good evening to the people living in the camp,
t/m 7 mei 2018, www.boijmans.nl

Beeldenmagazine 1 # 2018

lees meer

LYXRY List 2018
publicatiedatum: 18-1-2018

Op basis van exposities, prijzen, publicaties en internationale ervaring heeft een internationaal panel onder leiding van Etienne Boileau voor het naslagwerk LXRY List 2018 een wereldwijde lijst gemaakt van 25 veelbelovende kunstenaars.

https://lxry.nl/product/lxry-list-2018/

lees meer

Cross-overs in de kunst: Johan Tahon
publicatiedatum: 17-1-2018

Kunstenaars die de gebaande paden verlaten en het avontuur aangaan, ontwikkelen vaak spannende cross-overs. In een ver verleden volgde Johan Tahon beeldhouweronderwijs aan de Academie voor Beeldende Kunst in Gent. Tegelijkertijd werden hem op diezelfde academie de fijne kneepjes van het keramistenvak bijgebracht. Uit die mix zijn fascinerende, eigentijdse beelden ontstaan.Twee museale presentaties in ons land getuigen daarvan.

Beeldenmagazine 4 # 2017

lees meer

Kenichiro Taniguchi / De stad als opklapbare plattegrond
publicatiedatum: 17-1-2018

De Japanse kunstenaar Keníichiro Taniguchi houdt zich al jaren bezig met het maken van afdrukken van kerven of deuken, zogenaamde hecomiís. Hij voert ze vrijwel altijd uit in de kleur geel. Inmiddels is hij zover gevorderd dat hij hele installaties maakt, die op dit eenvoudige principe gebaseerd zijn.

Phoebus Rotterdam
10 sept t/m 19 nov 2017
www.phoebus.nl

lees meer

Ontwikkelingen in de beeldende kunst
publicatiedatum: 17-1-2018

Deden eerder disciplines als mode, opera, theater, film en literatuur hun intree in de beeldende kunst, de laatste jaren zien we vooral de inbreng van wetenschap en technologie in de kunst. En vaker dan voorheen engageren kunstenaars zich met politiek-sociale en ecologische themaís. Een overzicht van de meest actuele thema's en technieken in de actuele kunst in opdracht van LXRY Magazine.

LXRY Magazine nr 1-2018
LXRY.nl

lees meer

Cross-overs in de kunst: Ronald A. Westerhuis
publicatiedatum: 24-10-2017

Als kunstenaar in spe werkte Westerhuis jarenlang in de offshore-industrie als lasser. In zijn spaarzame vrije tijd maakte hij objecten uit roestvrij staal. Tot zoín vijftien jaar geleden de dag kwam dat iemand zijn objecten wilde exposeren...

Beeldenmagazine 3 # 2017

lees meer

documenta14 : politieker dan ooit
publicatiedatum: 1-7-2017

Wie deze zomer de Documenta bezoekt kan zich beter maar goed voorbereiden. Op meer dan veertig verschillende locaties is werk te zien van zoín 150 kunstenaars. Veel kunstenaars hebben oorlog als thema gekozen en zijn kritisch over de Westerse democratieŽn en het Europese project. Daarnaast doen de vluchtelingencrisis en kritiek op de internationale financiŽle wereld zich in allerlei beeldende uitingen voor.

Documenta 14, 10 juni t/m 17 september
www.documenta14.de

Beeldenmagazine 2 # 2017


lees meer

Cross-overs in de kunst: Caroline Kampfraath
publicatiedatum: 28-6-2017

Kunstenaars die de gebaande paden verlaten en het avontuur aangaan, ontwikkelen vaak spannende cross-overs. l tijdens haar rechtenstudie volgde Caroline Kampfraath een opleiding aan de Wackers Academie. Maar nog voordat ze haar opleiding aan die academie voltooid had, vertrok ze naar Pietrasanta, waar ze les kreeg in het bewerken van marmer. Nu is haar installatie The Trees Will Weep Upon Us, We'll be Fossils by Then onderdeel van de tentoonstelling Personal Structures tijdens de BiŽnnale van VenetiŽ

Beeldenmagazine 2 # 2017

lees meer

Rotterdamse kunstbeurzen groeien verder uit elkaar
publicatiedatum: 27-3-2017

Voor Beeldenmagazine bezocht ik de kunstbeurzen Art Rotterdam en Rotterdam Contemporary Art Fair. Beide beurzen voorzien in een behoefte, al is wel duidelijk dat ze steeds verder uit elkaar groeien. De RC Art Fair is aantrekkelijk voor beginnende verzamelaars terwijl Art Rotterdam steeds meer een gevestigd internationaal publiek trekt: bezoekers die prijs stellen op spannende, grensverleggende kunstuitingen, waaronder performances en video-installaties.

Beeldenmagazine 1 # 2017

lees meer