Actueel

15-9-2024

Not illegal fishing competition
De Ambassade van de Noordzee, organiseerde speciaal voor deze editie van Manifesta de Not Illegal Fishing Competion, een speciale viswedstrijd in de rivier El Llobregat. Ik sprak met Harpo T Hart, verantwoordelijk voor het project.

Manifesta 15 / Barcelona Metropolitana
8 september t/m 24 november 2024

lees meer

15-8-2024

Kunst en Klimaat: Tomas Libertiny
Kunstenaars zijn meesters in het visualiseren, verbeelden en overtuigen. Voor Tomas Libertíny is de relatie tussen mens en natuur een constante bron van inspiratie. Met zijn werk laat hij zien dat wij onderdeel van die natuur zijn. Door ons (consumptie)gedrag aan te passen kunnen wij een bijdrage leveren aan het voortbestaan van onze planeet.

True Colors, Akzo Nobel Art Foundation
Kunstmuseum Den Haag
1 juni t/m 29 september 2024


lees meer

14-6-2024

Onthulling kunstwerk Henk Visch in Sprengenpark Apeldoorn
Zondag 2 juni 2024 onthult Peter Messerschmidt, wethouder Cultuur in Apeldoorn, het beeld De Badmeester van Henk Visch in het Sprengenpark in Apeldoorn.Henk Visch ontving in 2023 de Wilhelminaring. Onderdeel van deze prijs is een opdracht van de gemeente Apeldoorn om een beeld te maken voor het Sprengenpark en een tentoonstelling in CODA Museum Apeldoorn.

lees meer

14-6-2024

The Poetic Potential of Sound
Sound art is a relatively new shoot on the ever-expanding stem of the arts. Especially the digital revolution in sound technology in recent decades has created many new possibilities, such as ‘object-based audio’, a technique often used by sound artist and composer Casimir Geelhoed (NL, 1995).

https://sculpture-network.org/en/page/73573/the-poetic-potential-of-sound


lees meer