persberichten 2019


Kelholt & Roozen bij Roger Katwijk
publicatiedatum: 15-9-2019

Bij Roger Katwijk is deze herfst een dubbeltentoonstelling te zien met tekeningen van Alexandra Roozen en sculpturen van Bart Kelholt. Beide kunstenaars gebruiken een minimalistische beeldtaal met een sterke voorkeur voor geometrie.

Galerie Roger Katwijk
19 oktober t/m 16 november 2019
www.galerierogerkatwijk.nl


lees meer

Dolgelukkige Tirzo Martha neemt Wilhelminaring in ontvangst
publicatiedatum: 9-9-2019

Zaterdag 31 augustus is de 11e Wilhelminaring uitgereikt aan Tirzo Martha. De ring, ontworpen door sieraadkunstenaar Ted Noten, werd uitgereikt door juryvoorzitter Lex ter Braak. Komend jaar krijgt Tirzo een solo in het CODA en wordt er een beeld van hem geplaatst in het Sprengenpark te Apeldoorn.

www.wilhelminaring.nl
www.tirzomartha.com

lees meer

Tirzo Martha genomineerd voor de Wilhelminaring
publicatiedatum: 13-3-2019

Tirzo Martha (Curaçao, 1965) is door de jury van de Wilhelminaring unaniem gekozen tot winnaar van de 11e Wilhelminaring – dé oeuvreprijs voor beeldhouwkunst in Nederland. De ring wordt op 31 augustus 2019 uitgereikt in het CODA Museum te Apeldoorn.

ww.wilhelminaring.nl
www.tirzomartha.com

lees meer

Coming Home II
publicatiedatum: 24-9-2018

De ruimtelijke fotowerken van Willem van den Hoed bewegen de kijker tot observeren, analyseren en wegdromen. Zijn fotografische uitzichten vanuit grootstedelijke hotelkamers werken als een magneet op de beschouwer. Ze zijn samengesteld vanuit duizenden opnames die met veel precisie zijn genomen tot in elk detail.

Roger Katwijk
8 sept t/m 6 okt

lees meer

Landscape remixed / Cassini
publicatiedatum: 27-7-2018

De zomertentoonstelling bij Roger Katwijk biedt een uitgelezen kans om kennis te maken met de fotografische landschappen van de Duitse fotograaf Georg Küttinger en de complexe schilderijen van Martijn Schuppers. Beide kunstenaars hanteren een grote mate van fantasie en vrijheid bij de uitvoering.

Roger Katwijk
24 juni t/m 28 juli

lees meer

Place - Alchemy of Nature
publicatiedatum: 10-4-2018

Het werk van John O’Carroll vormt de neerslag van het landschap waar hij de afgelopen jaren doorheen reisde: Met een studio in Dakhleh Oasis (Egypte) en een atelier in Cornwall is hij in staat heel verschillende landschappen en culturen aan een onderzoek te onderwerpen.

Roger Katwijk
12 mei t/m 9 juni


lees meer

New Paintings / Matthias Meyer
publicatiedatum: 1-3-2018

Met zijn nat-in-nat geschilderde doeken wil Matthias Meyer de processen in de natuur zo getrouw mogelijk weergeven. Voor Meyer is de natuur het meest interessante onderwerp om als beeld voor een schilderij te gebruiken.

Roger Katwijk
24 maart t/m 5 mei 2018

lees meer

I'll explain on the way
publicatiedatum: 12-2-2018

De Britse kunstenaar Tim Ayres schrijft met een kwast woorden op het doek in zijn eigen handschrift. Alleen in een schemerige toestand komt het woord - nauwelijks leesbaar- tevoorschijn.

Roger Katwijk
17 febr t/m 17 mrt 2018
www.rogerkatwijk.com

lees meer

Traces of Personal Presence
publicatiedatum: 8-2-2018

De tentoonstelling Traces of Personal Presence brengt kunstenaars samen die zich uiten op een manier welke verwant is aan archeologie. Ze maken onze groeiende en gedeelde interesses in de verscheidenheid aan culturele erfenissen- mede ontstaan door migratie en conflicten - zichtbaar.

twelve twelve Gallery
8 febr t/m 4 mrt 2018
www.twelvetwelve.gallery

lees meer

Eja Siepman van den Berg ontvangt 10e Wilhelminaring
publicatiedatum: 25-9-2017

De 10e Wilhelminaring is zaterdag 23 september uitgereikt aan Eja Siepman van den Berg. Zij is hiermee de tweede vrouw die deze tweejaarlijkse oeuvreprijs in ontvangst neemt. Juryvoorzitter Wim Pijbes overhandigde de speciaal voor haar door sieraadkunstenaar Katja Prins ontworpen ring in het CODA Museum te Apeldoorn.

CODA Apeldoorn
23 sept 2017

lees meer